Week 29-2010

18-7

Ik ben me weer eens helemaal in het vastbijten in het flitsgebeuren. Weer allerlei boeken gelezen om uiteindelijk tot een 'eigen" gebruiksaanwijzing komen. Het grappige is dat je in oudere boekjes heel nuttige informatie leest die in de modernere boeken nergens te vinden is. (Lang leve de kringloop).
20-7

Samen met Maud naar Apeldoorn naar:
Zie haar ogen eens glimmen... ;-)
En ik koop een nieuwe flitser, de verkoper is proefkonijn. Maar dat is hij wel gewend zegt hij.
Mooie winkel, met aandacht voor de klant, keurig aan een tafel alles proberen en uitleggen. Kopje koffie erbij. Op een bedrijventerrein dus makkelijk voor de deur parkeren. Heel prettig allemaal. We gaan met een blij gevoel en twee tasjes de winkel weer uit.
In het doosje zit een hulpstukje om de flitser op een statief te plaatsen, samen met de kabel die ik al had kun je hem dus los van de camera gebruiken. SUPER !! Ik denk dus nou dat het helemaal niet aan mij heeft gelegen dat die flitsfoto's nooit goed lukten, deze doet gewoon de dingen zoals hij ze moet doen.
Greet, wil je hem lenen voor de bruiloft ?
23-7

Vandaag met Maud naar het Noorder dierenpark in Emmen. Zodra ze haar camera zou hebben zouden we dit gaan doen op de eerste de beste vrije dag. Ze probeert m'n 18-250 mm lens uit en ik gebruik met het oog op de vlindertuin m'n macrolens. Mijn bedoeling is om zodanig de foto's te maken dat je niet direct ziet dat ik in een dierentuin ben, dus in ieder geval andere bezoekers, hokken, afrasteringen e.d. zoveel mogelijk buiten beeld.
Hoezo voor "l...l" zitten??
23-7

Hoera !! Vanaf vandaag ben ik niet bang meer om flitsfoto's te maken! In grote lijnen heb ik eindelijk door hoe het zo'n beetje werkt. Mede dankzij mijn nieuwe flitser natuurlijk, dat ding doet het echt TOP ! Alle boeken die ik had over flitsen en de gebruiksaanwijzing heb ik samengevat in vier A 4 - tjes. Zo heb ik mijn eigen gebruiksaanwijzing gemaakt en de voor mij belangrijke wetenswaardigheden samengevat.
En? Zie je dat deze foto geflitst is?? Ja hij is echt geflitst!
24-7

Lekker gefietst vandaag met Agnes. Rondje Ooijpolder - Millingen, twee keer de pont over en via Huissen weer terug naar Bemmel.
www.cameratools.nl
Metz MECABLITZ 58 AF-1